VOCEA TINERILOR: MOLDOVA DE ASTĂZI ȘI DE MÂINE DEPINDE DE TINE ȘI DE MINE!

12.08.2021

Mă numesc Olga Iapara, împreună cu soțul meu Petru avem trei copii minunați: Carolina, Lucas și Delia. Petru este inginer-electrician, face parte din echipa, care aduce lumină în orașul nostru. Eu am absolvit facultatea de matematică, m-am angajat la o companie de telecomunicații, acum am luat o pauză pentru a crește copiii.

Într-o lume în care lucrurile se schimbă atât de rapid, este foarte greu să-ți imaginezi cum va arăta țara noastră peste 30 de ani. Dar eu aleg să rămân optimistă și să cred într-un viitor luminos pentru micuții mei aici, acasă.

Pentru unii Moldova este locul unde s-au născut și trăiesc, pentru alții a devenit locul unde vin doar în vacanță la rude. 30 de ani nu este o vârstă mare pentru o țară. Pentru mine, Moldova este un copil. Un copil mic cu foarte mulți părinți. Părinții suntem noi, cetățenii acestei țări, deci anume noi suntem direct responsabili de faptul, cum va crește și va arăta Moldova peste 30 de ani.

Dacă noi astăzi vom avea grijă de natura ce ne înconjoară, vom crește copaci și nu doar clădiri, atunci peste 30 de ani vom respira aer curat, vom bea apa pură, vom avea păduri verzi și oameni sănătoși.

Dacă noi astăzi vom cultiva în copiii noștii obișnuința să se ajute unul pe altul nu doar pentru bani, să comunice unul cu altul nu doar prin Internet, să se joace – nu doar online, atunci peste 30 de ani vom avea o societate unită cu valori corecte de viață.

Dacă noi astăzi cu toții vom lucra cinstit și ne vom implica cât putem de mult la locul de muncă, în calitate de profesor, medic, politician, vânzător etc., atunci peste 30 de ani vom avea salarii și pensii, care ne vor permite să cumpărăm o casă, să călătorim și să ne creștem copiii, să ne alintăm nepoții.

Cum va fi Moldova mea și a ta astăzi, mâine sau peste 30 de ani – depinde de tine și de mine, depinde de noi.

 

Olga IAPARA

Categorie: